Descriere produs
Pentru a îmbunătăţi microclimatul estival interior in cladirile de producţie, comerciale sau in alte zone, este necesar să ventilati mediul cu multe schimburi de aer proaspat, filtrat şi, eventual, racit. Pentru cladirile mari, cum ar fi cladirile industriale, o instalaţie de aer condiţionat este frecvent nerecomandata din cauza volumului mare de aer ce urmeaza a fi răcit şi a sarcinilor termice ale proceselor ce urmează a fi neutralizate. Cantitatea necesară de energie este foarte mare, efectul de răcire fiind redus de instalatia de extracţie si de evacuare a aerului precum şi de deschiderea frecventă a uşilor în timpul desfăşurării normale a activităţii.
O solutie optima o reprezinta instalatia de racire evaporativa care raceste aerul folosind un principiu natural: aerul trece prin filtre speciale umezite de apă, pierzand o parte din căldura sa în timpul procesului de evaporare a apei şi, prin urmare, are loc scăderea temperaturii aerului. Absenta masinilor frigorifice reduce consumul de energie la minim şi permite tratarea volumelor mari de aer prin mai multe schimburi de aer.
AER PROASPAT INTRODUS = AER CALD EVACUAT
Procesul de evaporare a apei care vine in contact cu aerul tratat asigura reducerea caldurii sensibile din aerul respectiv : aerul exterior trece prin filtre din celuloza cu structura speciala, udate cu apa, acesta isi pierde o parte din caldura sa in timpul procesului de evaporare a apei si isi scade temperatura.
Ventilatorul, instalat in interiorul racitorului, furnizeaza cladirii aerul racit.
Racitorul evaporativ COLD AIR este echipat cu un sistem special de spalare automata a circuitului intern si a rezervorului de apa, acest sistem este esential pentru a mentine eficienta ridicata a unitatii pe o perioada lunga de timp.
Este setata o curatare automata a filtrelor la fiecare 3 ore (standard) : unitatea isi opreste ciclul de racire timp de cateva minute, apa din racitor este golita si schimbata cu apa proaspata care va clati si curata filtrele de orice impuritate sau reziduuri minerale. La oprirea sistemului de racire, unitatea va porni automat un ciclu de curatare dupa cum este descris mai sus; ca proces final, rezervorul va fi golit de apa si lasat curat si uscat pentru a elimina posibilitatea formarii bacteriilor sau a depunerilor.
Atunci cand se opreste unitatea (in mod automat sau manual), incepe spalarea descrisa mai sus, apoi se goleste automat circuitul si rezervorul de apa pentru a evita posibilitatea dezvoltarii bacteriilor si depunerilor.
Instalarea echipamentelor
Starea ideala de instalare ar fi, daca spatiile de pe acoperis permit, sa se pozitioneze difuzorul de aer departe de ferestre. Prin deschiderea unei ferestre departe de difuzorul de aer, se va permite aerului sa strabata toata incaperea, ceea ce duce la racirea acesteia. Prin inchiderea tuturor ferestrelor si prin deschiderea unei usi de comunicare, aerul va iesi direct prin usa. Aceasta va duce la o racire mai scazuta a primei incaperi dar la o racire mai accentuata a celorlalte incaperi. Prin reglarea deschiderilor usilor si ferestrelor este posibil sa atingeti eficienta maxima a unitatii. Nu inchideti usile ca in cazul unui sistem de conditionare a aerului, aceasta va duce la o crestere a umiditatii aerului interior. (trebuie sa respectare instructiunile din cartea tehnică)
Racordarea la alimentarea cu apa
Răcitorul este alimentat cu apă prin racord 3/8 „din partea de jos a aparatului la care trebuie să se prevadă o conexiune cu o supapă de închidere și un sistem pentru golire (înainte de începerea sezonului de iarnă).
Se introduce un filtru anti-nisip pe sistemul de alimentare cu apă al mașinii.
Sistemul de alimentare cu apa trebuie sa asigure un debit minim de 5 ÷ 10 l / min, la o presiune de 1,5 ÷ 3 bari (presiunea maxima admisa: 6 bar).
Se recomanda instalarea conductei de apă la interiorul clădirii (pentru a o proteja de inghet pe timpul iernii), în caz contrar să se prevadă o buna izolatie a conductei.
Se recomanda utilizarea apei potabile cu o duritate care sa nu depaseasca 27 ° F dar nu mai puțin de 7 ° F
În caz de duritate mai mare, echiparea instalației cu un sistem de dedurizare al apa. Nu folosiți apă demineralizată.
Racordarea electrica
Fiecare unitate trebuie sa fie conectata la reteaua de energie electrica printr-un intrerupator omniporar iar distanța dintre contactele sale sa fie de cel puțin 3 mm pentru fiecare pol. Intrerupatorul trebuie să fie plasat într-o poziție care poate fi atins cu ușurință de către utilizator. Instalația electrică trebuie să fie realizata în conformitate cu reglementările în vigoare din țara în care este instalat aparatul.
Racitorul este prevăzut cu un panou de conexiune electrică, aplicată la baza canalului, care conține un separator pentru conectarea la linia de alimentare electrica si o borna pentru racordarea cablurilor modulului de comanda la distanta si un modul de comanda al aparatului care urmeaza sa fie pozitionat in interior. Pentru conectarea la linia de alimentare, folosiți un cablu multifilar + impamantare conform reglementărilor în vigoare.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.