
Soluții de umidificare pentru fructe si vegetale
Sistemul de umidificare TecnoCooling restabilește la valorile optime nivelul de umiditate si limiteaza procesul de deshidratare, păstrand prospețimea produselor alimentare pentru mai mult timp.
Fructele si legumele contin un procent mare de apa. Pierderea prospetimii este cauzata de o deshidratare rapida a produsului, in urma evaporarii apei din continut. Acest proces de evaporare a apei este cauzat de diferenta dintre valorile de apa continute in produse si cele din aerul inconjurator. Cu ajutorul sistemului de umidificare, nivelul de umiditate din aer este restabilit la valorile optime, împiedicand, deshidratarea. În plus, sistemul TecnoCooling, conform principiului adiabatic, reduce temperaturile și răcește produsele expuse la raft.

Soluții de umidificare pentru fructe si vegetale Functionare
Sistemul de umidificare Tecnocooling emite periodic, la fiecare 10-15 minute, un jet de particule ultra-fine pe produse (intre 1 si 5 secunde). Datorita dimensiunilor foarte mici, aceste picaturi se evapora imediat, inainte sa se instaleze umectarea in mediul ambiant, pastrand umiditatea si greutatea initiala a produsului.
Beneficii umidificare fructe / legume prin apa pulverizata:
Avantajele obtinute folosind sistemul de umidificare sunt:
- impiedicarea deshidratarii produselor
- diminuarea scaderii in greutate a produsului
- mentinerea prospetimii
- reducerea temperaturii in mod natural
- facilitarea procesului de maturizare a unor tipuri de fructe
- controlul răspândirii mirosurilor
Domenii de aplicabilitate: - magazine cu produse alimentare
- pietele de legume
- frigidere si camere frigorifice
- spatii en-gross de depozitare fructe si legume
- industria alimentara
Foarte interesant este ca, sistemul de umidificare poate fi ușor de instalat la bordul aparatelor de colectare a fructelor și legumelor, impiedicand, astfel, procesul de deshidratare, din momentul primei recoltari.