Umidificatoare pentru fructe vegetale carne pește și brânzeturi
Cu un sistem de umidificare TecnoCooling, nivelul de umiditate din aer este readus la valori optime, blocând procesul de deshidratare.
Fructele și legumele sunt compuse în mare parte din apă.
Pierderea „prospețimii” este cauzată în principal de o deshidratare rapidă a produsului, ca urmare a apei evaporate datorita diferenței de valori între cele conținute în legume și cea din aerul înconjurător. Cu un sistem de umidificare, nivelul de umiditate din aer este readus la valori optime și este incetinit procesului de deshidratare. Sistemul de umidificare TecnoCooling, care utilizeaza principiul adiabatic, reduce temperaturile și improspateaza produsele afișate pe raft.
Fructele si legumele contin un procent mare de apa. Pierderea prospetimii este cauzata de o deshidratare rapida a produsului, in urma evaporarii apei din continut. Acest proces de evaporare a apei este cauzat de diferenta dintre valorile de apa continute in produse si cele din aerul inconjurator. Cu ajutorul sistemului de umidificare, nivelul de umiditate din aer este restabilit la valorile optime, împiedicand, deshidratarea. În plus, sistemul TecnoCooling, conform principiului adiabatic, reduce temperaturile și răcește produsele expuse la raft.
Produsele din pește sunt, de asemenea, supuse pierderii prospețimii datorită deshidratării, deoarece sunt alcătuite din peste 70% apă, în plus, nebulizarea poate controla propagarea mirosurilor neplăcute în mediile adiacente.Sistemul de nebulizare TecnoCooling restabilește la valorile optime nivelul de umiditate si limiteaza procesul de deshidratare, păstrand prospețimea produselor alimentare pentru mai mult timp.
Cum functioneaza:
Sistemul de umidificare Tecnocooling emite periodic, la fiecare 10-15 minute, un jet de particule ultra-fine pe produse (intre 1 si 5 secunde). Datorita dimensiunilor foarte mici, aceste picaturi se evapora imediat, inainte sa se instaleze umectarea in mediul ambiant, pastrand umiditatea si greutatea initiala a produsului.
Beneficii:
Avantajele obtinute folosind sistemul de umidificare sunt:
– impiedicarea deshidratarii produselor
– diminuarea scaderii in greutate a produsului
– mentinerea prospetimii
– reducerea temperaturii in mod natural
– facilitarea procesului de maturizare a unor tipuri de fructe
– controlul răspândirii mirosurilor
Domenii de aplicabilitate:
– Magazine alimentare
– Măcelarie din supermarketuri
– Piețele de pește
– Piețe de legume
– Frigidere și camere frigorifice
– Camere de creștere condimente
– Spații en-gross de fructe și legume
– Industria alimentară
-Bărci de pescuit și mașini de recoltat
Foarte interesant este ca, sistemul de umidificare poate fi ușor de instalat la bordul aparatelor de colectare a fructelor și legumelor, impiedicand, astfel, procesul de deshidratare , din momentul primei recoltari.