Sisteme de umidificare pentru crame TecnoCooling

SISTEME DE PULVERIZARE/UMIDIFICARE PENTRU CRAME

Sisteme umidificare pentru crame TecnoCooling
Sisteme umidificare pentru crame TecnoCooling

Sistemele TecnoCooling prezinta avantaje majore in mentinerea nivelului optim de umiditate si de temperatura in interiorul cramelor.
Cramele care nu ating un nivel optim de umiditate, pe parcursul intregului an sau in anumite perioade ale anului, prezinta diverse probleme. Nivelul de umiditate scazut este factorul principal al evaporarii naturale a vinului cu pierderi reflectate in termeni economici, nu doar din punct de vedere al timpului alocat productiei , ci si al muncii depuse ulterior, pentru reumplerea butoaielor . Mai mult decat atat, butoaiele din lemn sunt supuse procesului de uscare a peretilor exteriori, care, de-a lungul timpului, compromit calitatea si eficacitatea. Sistemele de umidificare TecnoCooling, rezolva in mod natural si economic, toate aceste probleme prin reglarea umiditatii din crama si mentinerea unei temperaturi constante. Apa pulverizata
de acest sistem se face prin duze speciale brevetate, capabile sa produca picaturi foarte fine cu un diametru mai mic decat 5-10 microni si, care sunt absorbite imediat de catre aer, fara umezirea obiectelor si fara a persista pe suprafetele acestora.

Rezultatele sunt notabile: mentinerea rentabilitatii butoaielor de-a lungul timpului, prin conservarea calitatii lemnului, fapt care conduce la obtinerea unei productii excelente prevenind evaporarea vinului din butoaie.

Butoaiele trebuie sa fie depozitate intr-un loc protejat de curenti de aer si de lumina. Nivelul optim de umiditate oscileaza intre 65% si 85%. Sub 65%, riscul de uscare al suprafetei butoaielor este foarte mare, in timp ce, la peste 85% s-a putut observa dezvoltarea unor culturi de ciuperci si mucegaiuri.
Un nivel de umiditate intre 80% si 85% va limita semnificativ „pierderea de vin”.
Intreaga structura constructiva a butoaielor prezinta avantaje daca este pastrat un nivel de umiditate optim in incinta de depozitare. Pentru a preveni orice risc de uscare al lemnului si desfacearea cercurilor in timpul depozitarii, se recomanda sa se evite curentii de aer si ventilatia excesiva in pivnitele de vinuri.

Avantajele implementarii sistemenelor de pulverizare in cramele vinicole sunt considerabile :

 • Creste productivitatea generala a cramei
 • Se mentine un nivel de umiditate constanta
 • Se elimina uscarea lemnului
 • Se previne evaporarea a vinului
 • Se reduc costurile cu forta de munca pentru reincarcarea periodica a butoaielor
 • Se mentine o temperatura optima
 • Este cel mai economic sistem in raport cu alte sisteme similare de pe piata
 • « Control total » – Sistemele TecnoCooling sunt gestionate de catre module electronice conduse de catre dispozitive speciale, cum sunt termostatele, higrostatele si cronotermostatele la distanta. Astfel, parametrii sunt mentinuti constanti, intreaga zi, independent de conditiile climaterice exterioare.
 • « SISTEME LOW COST » – Costurile foarte mici reprezinta un aspect important in sistemul de vaporizare al cramelor, comparativ cu alte solutii privind controlul climei.
  Costurile energetice sunt scazute iar instalarea lor este simpla si rapida. Sistemele sunt livrate in diferite solutii ,preasamblate sau cu solutii rapide de cuplare. Sistemele TecnoCooling sunt proiectate sa aiba costuri de functionare mici si cu o intretinere minima.

Cum se pot economisi bani cu sistemul de umidificare:

Sistemele TecnoCooling sunt instalate rapid si costul lor este amortizat intr-un timp foarte redus. Viticultori raporteaza o scadere a « pierderii de vin » dupa instalarea unui astfel de sistem de umidificare, ceea ce conduce la cresterea profitului.

Un calcul simplu arata motivatia instalarii unui sistem de Tecnocooling de umidificare:

 • Un butoi standard contine 225 de litri de vin.
 • Anual, exista o pierdere de aproximativ 15% din produs ,adica un total de 33 de litri.
 • Se ia in considerare un cost de 10 euro pentru fiecare litru de vin. Pierderea, din punct de vedere economic, este de 330 euro / butoi / an.

Deci, in cazul in care exista 100 butoaie, va exista o pierdere totala de 33000 euro pe an.
Avand in vedere costul de instalare si de functionare a unui sistem de TecnoCooling, amortizarea investitiei se face in primele sase luni de la punerea in functiune, iar dupa aceasta perioada, se vor vedea semnificativ avantajele instalarii acestui sistem prin economiile substantiale facute an de an.

Solutiile de racire si incalzire industriala

Hale de productie, sali de sport, service-uri auto, biserci, terase, spatii comerciale.

Echipamente de incalzire si racire industriala

Incalzire prin radiatie, incalzire cu aer cald

Racirea teraselor Horeca

Racire prin pulverizare

Purificarea si igienizarea aerului

ELITURBO - APARAT DE PURIFICARE SI IGIENIZARE A AERULUI CU TEHNOLOGIE UV-C – 254NM