Incalzire hala industriala, de productie, de depozitare
Incalzirea halelor industriale, halelor de productie, halelor de depozitare sau alte cladiri industriale se realizeaza ideal cu panouri radiante industriale. Aceste echipamente produc si emit caldura in spectrul infrarosu. Suprafata ceramica a radiantilor, incalzita prin combustia gazului, emite o radiatie energetica transformata in caldura in corpurile pe care le intalneste in calea ei. Folosirea panourilor radiante intr-o hala industriala duce la o scadere a costurilor de incalzire.
Incalzire hale industriale
Principalele avantaje pe care le au sistemele propuse de noi pentru incalzirea halelor industriale:
- Optand pentru panouri ceramice, faceti economii de energie de 30% pana la 40% pe an. Incalzirea prin radiatie in infrarosu nu supraincalzeste partile inalte ale cladirii micsorand astfel pierderile prin reimprospatarea aerului ce pot apare la deschiderea gurilor de ventilatie.
- Temperatura de confort va fi aleasa in functie de necesitati. In plus, exista si posibilitatea incalzirii partiale, posibilitatea alegerii temperaturii in functie de zone sau programarea orelor de functionare.
- Flexibilitate in utilizare.
- Cresterea rapida a temperaturii.
- Productivitate imbunatatita.
- Intretinere usoara.
Studiu de caz „Incalzire cu panouri radiante a halei EUROCOPTER ROMANIA”
Instalatie proiectata si realizata cu echipamente SBM
Date generale de proiect
Denumire obiectiv: S.C. EUROCOPTER ROMANIA SA
Locatie: Ghimbav – Brasov
Destinatie: Hala reparatie / revizie si modernizare pentru elicopterele PUMA si ALOUETTE
Descriere sistem: Instalatii de incalzire cu panouri radiante ceramice
Descrierea sistemului
Sistemul montat consta in 90 de panouri radiante montate la partea superioara a halei. Panourile radiante functioneza in doua trepte de putere 50% si 100% fiind comandata de 6 module de comanda functie de temperatura si programul de functionare al halei.
Solutia adoptata are urmatoarele avantaje:
- costuri reduse de instalare, functionare, intretinere, in comparatie cu solutia de incalzire cu aer cald;
- costuri reduse de exploatare fata de solutia incalzirii cu aer cald;
- imbunatateste igiena mediului ambiant.
Datorita particularitatii halei de productie si in special a accesului care se face o portiera cu dimensiuni foare mari, prin incalzirea cu panouri radiante, SC EUROCOPTER ROMANIA SA a obtinut o eficienta foarte buna a sistemului de incalzire si o reducere substantiala a consumului de gaze naturale fata de alte solutii existente in domeniu.
Racire hale industriale
Racirea cladirilor industriale, a halelor industriale, a halelor de productie sau a halelor de depozitare cu ajutorul aparatelor de racire evaporativa (adiabatica)
Principalele avantaje pe care le au sistemele propuse de noi pentru racirea spatiilor industriale:
- posibilitatea ventilarii halei (fara racire) in perioadele mai putin calduroase;
- consumuri foarte reduse de energie electrica
- costuri reduse de instalare, functionare, intretinere, in comparatie cu solutia utilizarii aparatelor de aer conditionat clasice;
- costuri reduse de exploatare fata de solutia utilizarii aparatelor de aer conditionat clasice;
- imbunatateste igiena mediului ambiant
- Intretinere usoara
Studiu de caz „Racire evaporativa (adiabatica) hala industriala ELTEC”
Instalatie proiectata si realizata de catre S.C. Tihe Serv Ploiesti cu echipamente IMPRESIND
Date generale de proiect
Denumire obiectiv: S.C. ELTEC S.R.L.
Locatie: Parcul industrial DIBO – Negoesti – Prahova
Destinatie: Hala productie garnituri
Descriere sistem: Instalatii de ventilatie si racire a aerului
Descrierea sistemului
Sistemul montat consta in 2 aparate de racire evaporativa (adiabatica) a aerului montate pe acoperisul halei. La acestea sint racordate tubulaturi rectangulare din tabla zincata si difuzoare cu refulare pe 6 directii si jaluzele reglabile. Reglarea temperaturii aerului si a debitului de aer introdus se face cu un regulator electronic. Pentru perioada rece, cind aparatele nu sunt folosite, s-au folosit huse de protectie. De asemenea, au fost montate sisteme de extractie a aerului viciat de la prese.
Solutia adoptata are urmatoarele avantaje:
- posibilitatea ventilarii halei (fara racire) in perioadele mai putin calduroase (degajarile de caldura din hala sint importante si beneficiarul poate utiliza aceasta solutie de racire folosind aerul rece din afara halei, cu consumuri foarte reduse de energie electrica);
- costuri reduse de instalare, functionare, intretinere, in comparatie cu solutia utilizarii aparatelor de aer conditionat clasice;
- costuri reduse de exploatare fata de solutia utilizarii aparatelor de aer conditionat clasice;
- imbunatateste igiena mediului ambiant (numar mare de schimburi orare), prin evacuare fum, miros, vapori, rezultate din procesul tehnologic al beneficiarului (in solutia clasica filtrele de aer vor fi colmatate rapid si trebuie curatate frecvent, pe linga faptul ca aparatele clasice functioneaza in general fara aport de aer proaspat, numai in recirculare).
Trebuie avut in vedere ca:
- daca deschiderile pentru evacuarea aerului viciat nu sint suficiente ca suprafata sau sint obturate, efectul racirii aerului este redus si conduce la cresterea umiditatii relative a aerului din incaperea deservita;
- gradul de asigurare a acestei solutii nu este de 100%, datorita faptului ca pot fi citeva zile pe an in care este foarte cald si umiditatea ridicata (afara ploua). Pentru conditiile exterioare cele mai defavorabile, reducerea temperaturii din interior fata de temperatura aerului exterior este de circa 7°C.