Racitoare evaporative

Racitorul evaporativ COLD AIR marca IMPRESIND

Racitoarele evaporative adiabatice COLD AIR de la IMPRESIND reprezinta o tehnologie moderna pentru racirea cladirilor mari:

 • fabrici, ateliere
 • magazii si depozite
 • spatii comerciale, centre sportive, sali de sport, pavilioane expozitionale
 • restaurante si fast-food-uri, piete agro-alimentare
 • multe alte incinte unde sistemul traditional de conditionare a aerului ar duce la costuri ridicate de instalare si la consumuri energetice considerabile

Sistemul de racire evaporativ COLD AIR IMPRESIND permite echiparea cladirilor mari cu un sistem de racire pe timpul verii pentru imbunatatirea starii de confort si a productivitatii lucratorilor, fara investitii majore in echipamente, fara consumuri energetice mari si fara impact asupra mediului inconjurator.

 

Racitor evaporativ

Racitor evaporativ

Fabrici, ateliere

Sistem de racire evaporativ

Sistem de racire evaporativ

Magazii, depozite, restaurante si fast-food-uri, piete agro-alimentare

Racire evaporativa

Racire evaporativa

Tehnologie moderna pentru racirea cladirilor mari

Racitoare evaporative

Racitoare evaporative

Spatii comerciale, centre sportive, sali de sport, pavilioane expozitionale

Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

Caracteristici tehnice racitoare evaporative COLD AIR:

Model Putere de racire (kW) Debit de aer (m3/h) Putere electrica (W) Tensiune / Frecventa (V/Hz) Dimensiuni (mm) Greutate gol / plin (kg)
Seria Comfort Echipat cu un regulator electronic ce permite: golirea apei si efectuarea ciclului de curatare, reglarea vitezei, selectionarea regimului de functionare, reglarea temperaturii si umiditatii, programarea zilnica si saptamanala
FPA 109 15 10.000 900 230 / 50 1300 x 670 x 1300 60 / 75
FPA 159 19 13.000 1.200 230 / 50 1300 x 670 x 1300 65 / 80
TA 159 19 13.000 1.200 230 / 50 1150 x 1150 x 1050 67 / 88
TC 109 15 10.000 1.600 400 / 50 1150 x 1150 x 1050 87 / 108
TA 209 30 20.000 1.800 230 / 50 1650 x 1150 x 1050 120 / 146
TC 209 36 25.000 3.200 400 / 50 1650 x 1150 x 1050 160 / 186

Racitoarele evaporative COLD AIR sunt echipamente care racesc aerul prin reducerea caldurii sensibile continute in acesta. Procesul de evaporare a apei care vine in contact cu aerul tratat asigura reducerea caldurii sensibile din aerul respectiv: aerul exterior trece prin filtre din celuloza cu structura speciala, udate cu apa, acesta isi pierde o parte din caldura sa in timpul procesului de evaporare a apei si isi scade temperatura. Ventilatorul, instalat in interiorul racitoarelor evaporative COLD AIR, furnizeaza cladirii aerul racit. Racitorul de aer introduce in cladire mari cantitati de aer proaspat si indeparteaza aerul cald din cladire prin usi, ferestre si deschideri de evacuare. Daca sistemul nu are posibilitatea de a evacua volumul mare de aer introdus in cladire, presiunea aerului din interior va creste, facand ca motorul ventilatorului sa incetineasca si, prin urmare, sa scada eficienta unitatii.

Aer proaspat introdus = Aer cald evacuat

Daca sistemul poate sa evacueze aceeasi cantitate de aer introdus, acesta va functiona la eficienta sa maxima. Starea ideala de instalare ar fi, daca spatiile de pe acoperis permit, prin pozitionarea difuzorului de aer departe de ferestre. Prin deschiderea unei ferestre departe de difuzorul de aer, se va permite aerului sa strabata toata incaperea, ceea ce duce la racirea acesteia. Prin inchiderea tuturor ferestrelor si prin deschiderea unei usi de comunicare, aerul va iesi direct prin usa. Aceasta va duce la o racire mai scazuta a primei incaperi, dar la o racire mai accentuata a celorlalte incaperi. Prin reglarea deschiderilor usilor si ferestrelor este posibil sa atingeti eficienta maxima a unitatii. Nu inchideti usile ca in cazul unui sistem de conditionare a aerului, aceasta va duce la o crestere a umiditatii aerului interior. Atunci cand aerul exterior este uscat, eficienta racitoarelor evaporative va fi mai ridicata. Cu cat umiditatea exterioara este mai scazuta, cu atat filtrele vor avea capacitatea de saturatie mai mare pentru a reduce caldura sensibila a aerului. Sistemul furnizeaza un bun efect de racire chiar si atunci cand umiditatea relativa este de aproape 70%. La niveluri mai ridicate de umiditate, sistemul de racire evaporativa trebuie sa fie supradimensionat pentru a asigura un schimb mai mare de aer in cladire si pentru a-l face sa continue sa lucreze chiar pe timp de noapte. Atunci cand umiditatea relativa este mai mare de 75%, se recomanda sa utilizati unitatea numai in modul ventilatie.

Avantaje racitor evaporativ COLD AIR

 • Tratarea volumelor mari de aer pentru a asigura multe schimburi de aer
 • Filtrarea aerului
 • Racirea aerului
 • Posibilitatea de functionare in regim “numai ventilare” in anotimpurile mai reci
 • Posibilitatea de a raci numai in zone specifice sau de a avea racire variata in zone diferite
 • Costuri scazute ale sistemului de racire, costuri scazute de functionare, costuri scazute de mentenanta
 • Consum energetic scazut – absenta unitatilor de racire reduce costul sistemului cu 70% si consumul de energie electrica cu 80%, singura forma de energie solicitata fiind cea necesara pentru ventilator
 • Fara agent frigorific, fara impact asupra mediului inconjurator
 • Imbunatatirea igienei mediului ambiant interior
 • Imbunatatirea starii de confort si a productivitatii lucratorilor
 • Dimensiune redusa a sistemului si simplificare a instalarii, utilizarii si mentenantei

Solicitati un studiu gratuit pentru a alege cea mai buna solutie de racire prin sistem evaporativ!

Vreau sa fiu contactat!