SISTEMELE DE PULVERIZARE / UMIDIFICARE PENTRU CRAME

Sistemele TecnoCooling prezinta avantaje majore in mentinerea nivelului optim de umiditate si de temperatura in interiorul cramelor.

Cramele care nu ating un nivel optim de umiditate, pe parcursul intregului an sau in anumite perioade ale anului, prezinta diverse probleme. Nivelul de umiditate scazut este factorul principalul de evaporarea naturala a vinului cu pierderi reflectate in termeni economici, nu doar din punct de vedere al timpului alocat productiei , ci si al muncii depuse ulterior, pentru reumplerea butoaielor . Mai mult decat atat, butoaiele din lemn sunt supuse procesului de uscare a peretilor exteriori, care, de-a lungul timpului, compromit calitatea si eficacitatea. Sistemele de umidificare TecnoCooling, rezolva in mod natural si economic, toate aceste probleme prin reglarea umiditatii din crama si mentinerea unei temperaturi constante. Apa pulverizata de acest sistem se face prin duze speciale brevetate, capabile sa produca picaturi foarte fine cu un diametru mai mic decât 5-10 microni, si care sunt absorbite imediat de catre aer, fara umezirea obiectelor si fara a persista pe suprafetele acestora.
Rezultatele sunt notabile: mentinerea rentabilitatii butoaielor de-a lungul timpului, prin conservarea calitatii lemnului, fapt care conduce la obtinerea unei productii excelente prevenind evaporarea vinului din butoaie.
Butoaiele trebuie să fie depozitate într-un loc protejat de curenti de aer si de lumină. Nivelul optim de umiditate oscilează între 65% și 85%. Sub 65%, riscul de uscare al suprafetei butoaielor este foarte mare, în timp ce, la peste 85% s-a putut observa dezvoltarea unor culturi de ciuperci si mucegaiuri.
Un nivel de umiditate între 80% și 85% va limita semnificativ „pierderea de vin”. Intreaga structura constructiva a butoaielor prezinta avantaje daca este pastrat un nivel de umiditate optim in incinta de depozitare. Pentru a preveni orice risc de uscare al lemnului și desfacearea cercurilor în timpul depozitării, se recomandă să se evite curentii de aer și ventilația excesiva în pivnițele de vinuri.

Avantajele implementarii sistemenelor de pulverizare în cramele vinicole sunt considerabile :

  • Creste productivitatea generală a cramei
  • Se mentine un nivel de umiditate constanta
  • Se elimina uscarea lemnului
  • Se previne evaporarea a vinului
  • Se reduc costurile cu forta de munca pentru reîncărcarea periodică a butoaielor
  • Se mentine o temperatura optima
  • Este cel mai economic sistem in raport cu alte sisteme similare
  • Sistemele TecnoCooling sunt gestionate de catre module electronice conduse de catre dispozitive special (termostatele, higrostatele și cronotermostatele la distanță). Astfel, parametrii sunt mentinuti constanti, intreaga zi, independent de condițiile climaterice exterioare.

«SISTEME LOW COST» – Costurile foarte mici reprezinta un aspect important in sistemul de vaporizare al cramelor, comparativ cu alte soluții privind controlul climei. Costurile energetice sunt scazute iar instalarea lor este simpla și rapida. Sistemele sunt livrate în diferite soluții ,preasamblate sau cu solutii rapide de cuplare. Sistemele TecnoCooling sunt proiectate să aiba costuri de funcționare mici și cu o întreținere minimă.

Cum se pot economisi bani cu sistemul de umidificare:
Sistemele TecnoCooling sunt instalate rapid și costul lor este amortizat într-un timp foarte redus.
Viticultori raportează că o scadere a « pierderii de vin » dupa instalarea unui astfel de sistem de umidificare ceea ce conduce la cresterea profitului.

Un calcul simplu arată motivatia instalarii unui sistem de Tecnocooling de umidificare:
Un butoi standard conține 225 de litri de vin.
Anual, există o pierdere de aproximativ 15% din produs ,adica un total de 33 de litri.
Se ia in considerare un cost de 10 euro pentru fiecare litru de vin. Pierderea, din punct de vedere economic, este de 330 euro / butoi / an.
Deci, în cazul în care există 100 butoaie, va exista o pierdere totală de 33000 euro pe an.

Având în vedere costul de instalare și de funcționare a unui sistem de TecnoCooling, amortizarea
investitiei se face in primele șase luni de la punerea în funcțiune iar dupa aceasta perioada, se vor
vedea semnificativ, avantajele instalarii acestui sistem prin economiile substantiale facute an de an.

Solutiile de racire si incalzire industriala

Hale de productie, sali de sport, service-uri auto, biserci, terase, spatii comerciale.

Echipamente de incalzire si racire industriala

Incalzire prin radiatie, incalzire cu aer cald

Racirea teraselor Horeca

Racire prin pulverizare

Purificarea si igienizarea aerului

ELITURBO - APARAT DE PURIFICARE SI IGIENIZARE A AERULUI CU TEHNOLOGIE UV-C – 254NM